Üks unistus on täitunud!

Juba noorena tegin endale selgeks, et kui ma peaksin kunagi emaks saan, siis minu lapsed kasvavad maal. Minu unistus oli kogu aeg see, et lastel oleks lapsepõlv nagu minul. Ma saan aru, et ajad on muutunud ja tänapäev on täiesti erinev minu lapsepõlvest, ent ma teen kõik selleks, et oleks midagi mäletada.

Oma lapsepõlve mäletan ma üpriski selgelt, vähemalt mis puudutab loomakasvatust. Meil olid kitsed, lambad ja muud sulelised. Alati kui soku tapmine oli, olin ma kõrval, aitasin nülgida ja nii muuseas mängisin ma nende silmamunadega või kui oli vaja hädatappu teha, olin ma alati olemas. Või kui tõime hädised kitsetalled tuppa, et neid turgutada. Kõik see maaelu, metsade avastamised, turnimised, onnide ehitamised, \”pokude\” peal hüppamised. See kõik oli üpriski imeline. Või kui kitsed panid metsa jooksu- see tähendas tundide pikkuseid otsinguid, nii suvel kui talvel. Mäletan ka seda, et meil oli lauda juures selline vesine ala, igal kevadel mängisime konnakulmestega tunde! Mu ema on meeletu metsainimene, vedas meid koguaeg kaasa, lapsena väga ei viitsinud, mäletan vingumist ja turtsumist. Aga nüüd, olen ma väga tänulik, sest see kõik andis mulle mingisuguse elualuse. Metsa armastuse.

Meie lapsed on samuti maal kasvanud. Kohe kui kuulsime esimesed rasedusest, otsustasime maale ära kolida. Meil on olnud igasuguseid loomi : veiseid, kitsi, lambaid, sigu ja kõiksuguseid sulelisi. Nad on näinud maaelu nii häid kui ka halbu hetki, nad kõik on kasvanud loomadega üles. Meil on koerad, kassid ja jänesed.

Metsas käimine on teine teema. Mingil hetkel olin ma kindel, et lapsed juba vihkavad meid. Vedasime neid igapäevaselt metsa seenele, avastades ka uusi metsaradu. Ma ausalt olen käinud nii metsas, et tassisin nii ühte kui ka teist last, panged kaelnas, üks jonnib, teine jonnib ja kolmas polnud nõus enam sammugi astuma. Mõnel halval hetkel lubasin endale et \” mitte kunagi enam\” aga juba järgmisel päeval võtsime suuna taas metsapoole. Nii on. Inimene ei õpi!

Ühtlasi tahan seda, et lapsed teaksid kust tuleb kartul, kust saadakse piima, kust kohast tuleb liha ja munad. Ma tean päris palju lapsi, kes on näinud koduloomi ainult piltide pealt ja see teeb meeletult kurvaks.

\"\"
\"\"

Võib-olla olengi sellepärast selline maakas😁

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga